Wat is de zilverprijs van vandaag? Hoeveel is zilver waard per gram? Kortom, wat is de waarde van uw oude Zilver? Wij tonen u de actuele zilverprijs en laten u de waarde van uw Zilver berekenen.
Nederlanders zijn dol op sparen terwijl de spaarrente historisch laag is. Toch blijven wij sparen, want wij hebben liever geld op de rekening dan een nieuwe auto of computer. We sluiten liever de risico’s uit dat we bijvoorbeeld in de toekomst geen geld hebben voor onverwachte zaken. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om uw geld te investeren. Heeft u wel eens nagedacht om uw geld anders te investeren? Hieronder geven wij twee mogelijkheden, maar uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om uw geld te investeren.
U kunt bijvoorbeeld uw geld investeren in beleggingen of obligaties. Bij obligaties leent u uw geld uit aan een onderneming of overheid. Door het geld in obligaties te investeren ontvangt u rente. Dit wordt ook wel couponrente genoemd. Deze rente kan zowel vast al variabel zijn. Een obligatie heeft een looptijd dat kan variëren van enkele maanden tot een onbepaalde looptijd. U ontvangt uw geld zodra de looptijd van uw obligatie is verstreken. Bij obligaties zit er ook een risico aan vast. U loopt namelijk altijd het risico dat de onderneming niet meer uw geld kan terugbetalen. Hierdoor kan de onderneming uw rente niet betalen of zelfs uw lening niet meer terugbetalen. Hierdoor ontvangt u dus niet meer uw geld terug.
U kunt uw geld ook investeren in beleggingen. Bij beleggen koopt u iets dat u daarna voor meer geld verkoopt. U kunt beleggen in bijvoorbeeld cryptocurrency of zilver. Laten we als voorbeeld aandelen nemen. Bij aandelen kijkt u dan naar de huidige koers ( het aandeel moet bijvoorbeeld wel laag staan) en koopt u – naar uw eigen budget – een bepaald aantal aandelen van een bedrijf. Daarna is het afwachten wat de beurs gaat doen. U kunt uw aandelen weer verkopen zodra u vindt dat u voldoende winst behaald. Hoe meer risico u hierbij wilt lopen, des te meer rendement u hieruit kunt halen. Voor beleggingen wordt ook veel reclame gemaakt en u kent de volgende zin waarschijnlijk wel: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus heeft u eenmaal geld verdiend aan beleggingen in een bepaald bedrijf? Dan betekent dat niet automatisch dat het de volgende keer weer gebeurt!
Weet u niet precies wat u wilt? Of heeft u nog steeds angst om uw geld te verliezen? Dan kunt u ook een vermogensbeheerder inschakelen. Een vermogensbeheerder beheert uiteraard uw vermogen, maar kijken ook naar uw wensen. Hierbij houden zij uiteraard rekening met het rendement, risico en kosten dat bepaalde mogelijkheden met zich meebrengt. Zij beheren uw vermogen en nemen dus veel werk uit uw handen. Voordat uw een vermogensbeheerder vraagt om uw vermogen te beheren is het wel raadzaam om verschillende vermogensbeheerders met elkaar te vergelijken. Door deze stap kunt u een vermogensbeheerder vinden die bij uw wensen past om zo een optimaal resultaat te behalen!
Kiest u er toch voor om gewoon ‘ouderwets’ te gaan sparen vergelijk dan online de verschillende spaarrentes die banken bieden. Let hierbij op het onderscheid tussen de zogenoemde variabele spaarrente en vaste spaarrente.