Het nieuwe beleggen is meer dan aandelen kopen

Met het verder gaan van de tijd verandert er van alles in de wereld. Zo ook met beleggen. Vroeger was beleggen vooral gericht op de langer termijn en werd vooral gedaan door de elite mensen. Echter met het verstrijken van de tijd is beleggen nu ook zeer interessant gemaakt voor iedereen die er maar interesse in heeft.  Ook de grote zak met geld meenemen is niet meer nodig voor het investeren en speculeren in deze tijd.

Nieuwe beleggingsproducten

Door tal van nieuwe producten op de beleggingsmarkt is er voor iedere belegger wel wat te vinden. Zo ook voor de belegger met een kleine portemonnee.Dit doordat veel aanbieder van beleggingsproducten niet meer de volledige inleg van het instrument vragen, maar helpen bij de financiering. Een voorbeeld hiervan zijn de Spinters en Speeders en CFD’s waar belegger kunnen beleggen met een hefboom. Een eigen bijdrage van 2%-10% is al voldoende om tot aankoop over te kunnen gaan. Wordt het eigen geld verloren dan verkoopt het systeem automatisch de positie zodat de belegger niet met een restschuld blijft zitten.

De risico bereidheid is hiermee wel enorm toegenomen. Dit zien we vooral ook terug in de handel van binaire opties, waarbij beleggers stevige risico’s nemen om enorme rendementen te kunnen halen.

Toch heeft de belegger een veel grotere range aan instrumenten tot zijn beschikking om op korte termijn hoge winsten te kunnen behalen. Het 10 jaar vastzetten van geld in aandelen is voor een groot deel voorbij. Beleggers willen grotere winsten in een zeer korte tijd en daarmee is de risicobereidheid een factor die men voor lief neemt. We zien deze trend vooral bij jongeren groter worden. De wat oudere generatie blijft vooral in langere looptijden en minder risicovolle producten geloven. Ook kiezen zij nog steeds meer voor Nederlandse beleggingsproducten terwijl de jonge nieuwe generatie alles aanpakt waar maar winst te behalen valt.