Verwachting Zilverprijs

De zilverkoers staat op dit moment relatief laag. Er is relatief weinig vraag naar zilver en veel aanbod. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw waren de zilverprijs en goudprijs met elkaar verbonden.  Momenteel is die verhouding uit verband.. De zilverkoers hoort normaal gesproken gelijk op te gaan met de goudprijs. Dit gaat vaak met een 16:1 ratio. Dat wil zeggen dat 1 gram goud ongeveer 16 gram zilver waard is. Echter is de goudprijs momenteel zeer hoog, maar zien we dat niet terug in de zilverprijs.Verwachting zilverprijs: stijging van de prijs zal binnenkort merkbaar zijn. Zie ook de Zilverprijs grafiek voor de ontwikkelingen van de zilverprijs over tijd.
Verwachting zilverprijs in de toekomst

Ofwel de goudprijs zal in waarde moeten dalen, of de prijs van zilver zal moeten stijgen om de verwachtingen gebaseerd op het verleden waar te maken. Men vermoedt echter niet dat de goudprijs komende jaren zal gaan zakken, deze is de laatste tijd enkel toegenomen. De verwacverwachting zilverprijshting van de zilverprijs is ook dat deze gaat stijgen. Sommige bronnen suggereren dat de zilverprijs met 500% gaat stijgen in de aankomende 3 jaar. Zo geeft de zilver investering expert Ian Williams aan dat het verstandig is om zilver nog niet te verkopen. De prijzen zullen snel gaan stijgen wat ten goede komt voor het verkopen van uw zilver.

Zilver, per gram of troy ounce?

De prijzen van zilver worden vaak per tray ounce aangegeven (31,103 gram) omdat dit de hoeveelheid is waar veel mee gehandeld wordt op de bekende beurzen. Zilver wordt daar verhandeld in grote hoeveelheden en zijn daarom ook van grote invloed op de actuele zilverprijs.  Op deze beurzen wordt veel meer zilver verhandelt dan dat er in de kluizen van banken liggen. Anders gezegd: er wordt meer zilver verkocht dan dat er daadwerkelijk is.Zilvervoorraden

De zilvervoorraden raken langzamerhand uitgeput. Dat wil zeggen dat er steeds minder zilver gedolven wordt. Omdat zilver goede eigenschappen heeft voor het geleiden van elektriciteit wordt het verwerkt in smartphones en computers. Juist die producten worden steeds meer verkocht. Dit heeft dus ook impact op de verwachting van de zilverprijs.