Zilver kopen? 3 belangrijke tips voor een goede investering

Ben je je aan het oriënteren om zilver te gaan kopen? Dit kan nog weleens een leuke investering zijn. Ook bij zilver kopen zitten risico’s. Je kunt niet voorspellen wat de koers gaat doen en wat de schommelingen zijn. Dit is ook het geval met investeren in zilver. We zetten voor jou de drie beste tips op een rijtje.Online zilver kopen of fysiek?

Je kunt natuurlijk online beleggen of via een bookmaker. Je koopt op deze manier zilver, zonder dat je het product fysiek thuis hebt. Je hebt een soort van aandelen in het product zilver. Je houdt de koersen bij en koopt en verkoopt het op het juiste moment. Echter, je kunt er ook voor kiezen om de grondstof zilver daadwerkelijk te kopen. Je koopt dan bijvoorbeeld een zilver baar (blok). Deze mag je btw-vrij kopen. Je kunt het zilver baar online via een webshop kopen of in de winkel bij een juwelier. De vraag is dan alleen of je het zilver thuis zelf opslaat of laat opslaan, bijvoorbeeld in Frankfurt of Zürich, waar ze een perfecte opslag voor belangrijk en waardvol waar hebben.

Verkoop niet te snel

Het gevaar met beleggen kan zijn dat je graag de winst al ziet. Dat je het geld al gaat rekenen in je begroting. Dat moet je nog niet doen. De koers schommelt enorm en de prijs van zilver kan het ene moment dalen en het andere moment enorm stijgen. De verwachting is dat de prijs van zilver gaat stijgen over een langere periode, dus houdt daar rekening mee. Je hebt een investering gedaan en met dit soort waar mag je die investering ook wel wat langer laten lopen. Je hoeft zilver niet gelijk weer te verkopen. Laat het langer staan en zie mogelijkheden voor groei. Houd wel de markt goed in de gaten, want soms komen er buitenkansjes voorbij die je moet grijpen.

Weet waar je Zilver koopt

Zilver kopen kan op heel veel verschillende plekken, maar let goed op wáár je zilver koopt. Niet alle juweliers zijn erkend en online zijn er ook veel oplichters. Dus kijk goed rond en laat je informeren voordat je zomaar in zee gaat met de eerste de beste handelaar. Wij hebben een lijstje van plekken waar je zilver kunt verkopen en kopen.

Zilver kopen kan iedereen. Houd er rekening mee dat de koers kan schommelen. Je kunt te maken krijgen met schimmige figuren, dus wees daarop voorbereid en lees je goed in. Bedenk goed hoe je in zilver wilt investeren: als aandeel of als fysiek product. En als je dan voor een fysiek product gaat, waar ga je dit dan opslaan?